Βιογραφικο

Υλοποιηση του προγραμματος απο τη Βαρβαρα Πικουλα

Η Βαρβάρα Πίκουλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στον ελληνικό παραδοσιακό χορό και την ειδική αγωγή. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε  το Π.Ε.Γ.Α. ένα  πρόγραμμα αξιολόγησης και επιμόρφωσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής.

 Παρακολουθεί πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(ΕΚΠΑ) στη Μουσειακή εκπαίδευση, ενώ έχει ολοκληρώσει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων Μουσειοπαιδαγωγικής,
Πολιτιστικής Διπλωματίας και Πολιτιστικού Marketing.

Παράλληλα και εδώ και 22 χρόνια, διδάσκει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε πολιτιστικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ για δύο χρόνια υπηρέτησε ως ωρομίσθια στην δημόσια εκπαίδευση.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, όπου και εφαρμόζεται ήδη το πρόγραμμα «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια».
Μέρος της δουλειάς της έχει παρουσιασθεί στο 5ο και 6ο Διεθνές
συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας στη Λάρισα, στην 33η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στον 21ο αιώνα  από το  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης .

 Πρόσφατα  το εργαστήρι «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια», εντάχθηκε στον Ευρωπαϊκό κατάλογο επιλεγμένων επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται για την ανάπτυξη αξιοσημείωτων πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων και καλών πρακτικών σε θέματα βιωματικού τουρισμού με άξονα τον πολιτισμό και την κληρονομιά, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

BSB1145_PRO-EXTOUR_-_Regional-needs-assessment-report-for-the-development-of-experiential-tourism-in-Greece_EN-1